1/2 ei
1,5 el honing
1/2 tl geraspte sinaasappelschil
1/2 tl geraspte citroenschil
5 g agar-agarpoeder
1/2 dl en 1,5 dl.sinaasappelsap, ongeveer 2 bloedsinaasappelen
1 dl slagroom
-
-
-
-
Sinaasappel raspen op de fijnste rasp. Zorg dat je het witte velletje niet mee raspt. Dit is erg bitter. Sinaasappelen persen. Agar-agarpoeder in 1 dl. sap weken. Slagroom stijf kloppen. In een grote kom ei, honing en de citrusrasp mengen. Het sap met de agar-agarpoeder al roerende aan de kook brengen. Het wordt meteen dik. Goed roeren, het bindmiddel moet helemaal oplossen. Vuur uit en het overige sap er door roeren. Slagroom door het eimengsel roeren. Sap door de bavarois roeren. Roer heel even goed en laat de bavarois dan opstijven in de koelkast, minimaal een uur en maximaal 3 uur.