Sinaasappelbavarois

Leuk om in kleine glaasjes te serveren met stukjes sinaasappel en een toefje slagroom. Probeer het ook eens met mandarijnen! 

  1. Sinaasappelbavarois

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 3  el honing
  • 1 tl geraspte sinaasappelschil
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 8 g agar-agarpoeder
  • 200 ml sinaasappelsap, van ongeveer 3 bloedsinaasappelen
  • 200 slagroom


Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Rasp de sinaasappel op een fijne rasp of met een zesteur. Zorg dat je het witte velletje niet mee raspt, dit is erg bitter. 
  2. Pers de sinaasappel. 
  3. Klop de slagroom stijf. 
  4. Meng In een grote kom of maatbeker ei, honing en citrusrasp. 
  5. Breng het sap met de agar agar al kloppend met een garde aan de kook. Het zal meteen binden, roer nog even goed en laat het 1 minuut doorkoken. 
  6. Haal van het vuur en roer het eimengsel erdoor en daarna de slagroom.  Roer heel even goed, giet in 4 schaaltjes en laat de bavarois dan opstijven in de koelkast, minimaal een uur.
  7. Serveer met stukjes sinaasappel of partjes mandarijn.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen