Sluiten

Andijvie met tempeh

  1. Andijvie met tempeh

1 krop andijvie van ongeveer 400 g
1 klontje zachte boter
1 tl honing
1/2 blok tempeh, 150 g
1 scheutje tamari
1 tl korianderzaad of 1/2 tl korianderpoeder
(olijf)olie om in te bakken

Stronk en eventueel lelijke buitenste bladeren van de andijvie verwijderen. Andijvie wassen door de struik ondersteboven, een paar keer snel in een emmer water onder te dompelen. Bladeren los halen en zo nodig afspoelen. Andijvie in reepjes snijden en met aanhangend water op een laag vuur, onder af en toe roeren, in 10 à 15 min gaar stoven. Voeg zo nodig enkele el water toe. (Gerookte) Tempeh in blokjes snijden en bakken in olie totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Vuur uit zetten en afblussen met tamari. Even roeren. Korianderzaad vijzelen of malen in pepermolen. Boter, honing en koriander mengen en door de andijvie roeren. Tempeh blokjes over andijvie strooien.

Tempeh is evenals tofu gemaakt van sojabonen. Door natuurlijke fermentatie groeien de bonen aan elkaar vast tot een stevige koek. Je kunt de bonen nog zien. Oorspronkelijk komt tempeh uit Indonesië. Tempeh is eiwitrijk, bevat veel vitaminen en het fermentatieproces houdt onze darmflora gezond.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen