Sluiten

Pittige wortelsaus

Winterpastasaus

400 g wortel

2 teentjes knoflook

1/2 stokje kaneel

2 cm verse gember of 1 tl gemberpoeder

2 el tomatenpuree

ongeveer 2 dl haverdrank of (soja)melk

1 el crème fraîche of haver of sojacuisine

3 takjes verse peterselie of 1 theelepel gedroogde peterselie

1 scheutje olijfolie

zeezout naar smaak

Knoflook fijn hakken en samen met het kaneelstokje fruiten in de olie totdat de knoflook lichtbruin gekleurd is. Wortel wassen of schrappen, in kleine stukjes snijden en toevoegen aan de knoflook. Met een bodempje water in ongeveer 20 min gaar stoven. Kaneelstokje verwijderen. Wortelen pureren met roerzeef of staafmixer. Tomatenpuree toevoegen. Zoveel haverdrank toevoegen totdat de saus de gewenste dikte heeft. Op een laag vuur verwarmen, niet laten koken. Gember schillen, in stukjes snijden en boven de saus uitpersen met een knoflookpers. Met zout en crème fraîche op smaak brengen. Peterselie fijn snijden, de dunne takjes zijn ook lekker, en over de saus strooien. Lekker over de pasta.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen