Sluiten

Wintersla

Zoet-pittige salade als bijgerecht bij een gebakken visje of paddenstoelenburger bijvoorbeeld

  1. Wintersla

1/2 zakje veldsla

2 grote uien

1/2 tl gedroogde tijm

zeezout naar smaak

1 scheutje olijfolie

1 el tamari

1 el ahornsiroop of honing

1 el (appel)azijn


Sla wassen indien nodig. Sla in een schaal leggen. Ui op zijn kontje (wortelkant) neerzetten en halveren. Beide helften met de platte kant op de snijplank leggen en met de lijnen van de ui, in 4 partjes snijden. De ui valt in ‘blaadjes’ uit elkaar. Ui bakken in olie. Een heel klein scheutje water en tijm toevoegen en in een paar minuten gaar stoven. Dressing maken van tamari, siroop en azijn. Dressing over sla gieten. Ui over sla verdelen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen