Sluiten

Pastinaakbeignets

  1. Pastinaakbeignets

300 g pastinaak

1 ei

1 dl kookvocht

100 g bloem en een beetje bloem

1/2 tl zout

1 tl korianderzaad of 1/2 tl koriander poeder (ketoembar)

olie om in te bakken


Pastinaak schillen met een dunschiller en in plakken van 1/2 à 1 cm dik snijden. In ongeveer 10 min beetgaar koken en laten uitlekken en afkoelen. Ei klutsen en mengen met het kookvocht en het zout. Korianderzaden vijzelen en samen met de bloem door het eimengsel roeren. Beslag tenminste een half uur laten rusten. Het beslag moet dik-vloeibaar zijn. Voeg eventueel nog een beetje kookvocht toe. Olie in een koekenpan heet laten worden. Pastinaakplakken door de bloem halen en daarna door het beslag. Op een middelmatig vuur weerszijden in een paar minuten lichtbruin bakken. Lekker met appelchutney, kijk in het Odin Receptenboek www.Odin.nl

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen