Sluiten

Wortels en fruit in Indiase kruiden

Geurig samenspel van smaken

150 g pastinaak

100 g wortelpeterselie

150 g stoofperen

1 sinaasappel

1 el (geklaarde) roomboter

1/2 tl kurkuma 

1/2 tl komijn of 1/4 tl komijnpoeder (djinten)

1/2 tl anijszaad

2 kruidnagels

1/2 tl kaneel

vers gemalen peper

zeezout naar smaak

Pastinaak en wortelpeterselie schoonmaken en in stukjes snijden. Stoofperen schillen en in stukjes snijden. Zaden vijzelen. Boter verwarmen op een laag vuur en de kruiden eventjes bakken. Groenten en stoofperen toevoegen en een paar minuten bakken. Een beetje water toevoegen en in 15 min gaar stoven. Sinaasappel in stukjes snijden en op het laatst toevoegen.

*Tip:

Boter kun je klaren door haar te verwarmen zodat de vetten zich scheiden van de eiwitten. Door de vloeibare boter te zeven door een kaasdoek of koffiefilter houd je puur vet over. Eiwitten verbranden bij een hoge temperatuur. Dit zijn de zwarte korreltjes in de pan. Daarom is geklaarde boter beter om in te bakken. Zonder koeling is dit vet lang houdbaar. In India bakken de mensen hun kruiden in geklaarde boter en noemen het ghi. In Marokko noemen ze hun gezouten, geklaarde boter smen. Vroeger klaarden wij ook onze boter en in goede restaurants doen ze dat nog steeds.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen