Sluiten

Appel-noten-rozijnenkoek

Makkelijke noten-appel koek voor bij een kopje thee of kaffie. Of een stukje in je lunchtrommel: mmmm

  1. Appel-noten-rozijnenkoek

1 appel

125 g gepelde walnoten 

75 g rozijnen

1 citroen

60 g pijnboompitten 

175 g maïsmeel

60 g suiker

3 el anijslikeur (of rum)

warm water (naar behoefte)

boter of margarine (om in te vetten)

40 ml olijfolie 

zout

25 g geschaafde amandelen

Verwarm de oven voor op 190°C.

Schil de appel en snijd hem in stukjes. Hak de noten in stukjes. Rasp de citroen. Laat de rozijnen even wellen in warm water.

Doe het maïsmeel in een grote schaal en voeg langzaam licht gezouten water toe zodat je een soort polenta krijgt, maar niet te dik. Voeg hieraan toe de appel, pijnboompitten, noten, olijfolie, suiker, uitgelekte rozijnen, citroenrasp en de anijslikeur of rum. Goed doorroeren met een houten lepel.

Vet een ovenplaat of bakvorm in en verspreid hierop de massa. Goed gladstrijken met de houten lepel. Zorg dat de laag ongeveer 2 cm dik is. Strooi er de geschaafde amandelen over.

Bak in ongeveer 20-25 min gaar.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen