Lekker voorgerechtje of serveer het met wat pasta.
Ingrediënten
4 timbaalvormpjes (elk 125 ml )
300 g broccoli, in kleine stukjes
3 el kippenbouillon
50 ml slagroom
20 g boter
2 eieren
peper en zout
walnotensaus :
1 dl kippenbouillon
3 verse walnoten
gemalen foelie of nootmuskaat
10 g boter
Porties
4 timbaaltjes
Bereidingstijd
oventijd 25 minuten
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
40 minuten
Bereiding
Laat de boter smelten en voeg de stukjes broccoli toe. Laat even stoven tot de groente glazig wordt.
Bouillon bijgieten, de pan afdekken en de groente 5 min stoven.
De pan van het vuur halen en de inhoud laten afkoelen.
De broccoli in het kookvocht met de mixer pureren en onmiddellijk ei, room en kruiden toevoegen. Mixen tot er een homogene massa ontstaat.
De timbaaltjes met boter invetten en vullen met de puree. In een schaal met kokend water zetten (1/3 moet boven water blijven).
De bak in een voorverwarmde oven plaatsen en de broccolimousse 25 min pocheren.
Ondertussen de verse walnoten kraken en grof hakken. Het haksel in boter roosteren.
De bouillon opwarmen, op smaak brengen met een weinig foelie en mengen met de noten. De timbaalvormpjes op voorverwarmde borden draaien en verwijderen.
De saus rond de vulling gieten.
Porties
4 timbaaltjes
Bereidingstijd
oventijd 25 minuten
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
40 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.