Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Broccoli-timbaaltjes met walnotensaus

Lekker voorgerechtje of serveer het met wat pasta. 

  1. Broccoli-timbaaltjes met walnotensaus

Ingrediënten

  • 4 timbaalvormpjes (elk 125 ml )
  • 300 g broccoli, in kleine stukjes
  • 3 el kippenbouillon
  • 50 ml slagroom
  • 20 g boter
  • 2 eieren
  • peper en zout

walnotensaus : 

  • 1 dl kippenbouillon 
  • 3 verse walnoten
  • gemalen foelie of nootmuskaat
  • 10 g boter

Porties

4 timbaaltjes

Bereidingstijd

oventijd 25 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

40 minuten

Bereiding

  1. Laat de boter smelten en voeg de stukjes broccoli toe. Laat even stoven tot de groente glazig wordt.
  2. Bouillon bijgieten, de pan afdekken en de groente 5 min stoven. 
  3. De pan van het vuur halen en de inhoud laten afkoelen.
  4. De broccoli in het kookvocht met de mixer pureren en onmiddellijk ei, room en kruiden toevoegen. Mixen tot er een homogene massa ontstaat. 
  5. De timbaaltjes met boter invetten en vullen met de puree. In een schaal met kokend water zetten (1/3 moet boven water blijven). 
  6. De bak in een voorverwarmde oven plaatsen en de broccolimousse 25 min pocheren.
  7. Ondertussen de verse walnoten kraken en grof hakken. Het haksel in boter roosteren. 
  8. De bouillon opwarmen, op smaak brengen met een weinig foelie en mengen met de noten. De timbaalvormpjes op voorverwarmde borden draaien en verwijderen. 
  9. De saus rond de vulling gieten.

Porties

4 timbaaltjes

Bereidingstijd

oventijd 25 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen