Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Boerenkool met goudreinet

De gewone boerenkool met worst, maar met een net iets andere twist: met appel en kaas!

  1. Boerenkool met goudreinet
  • 500 g boerenkool
  • 750 g aardappelen (kruimige), geschild, in vieren
  • 2 goudreinetten, geschild, grof geraspt
  • 150 g Friese nagelkaas, in kleine blokjes
  • 100 ml slagroom
  • 250 g rookworst

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

  1. Schil de aardappels en leg ze in een grote pan.
  2. Leg de boerenkool erop en giet er een laagje water op met een beetje zout. 
  3. Kook dit in ongeveer 25 minuten gaar. 
  4. Haal de rookworst uit de verpakking en leg hem de laatste 15 min van de kooktijd boven op de boerenkool, zodat ie mee warmt. 
  5. Verwarm de slagroom in een steelpannetje.  
  6. Haal de rookworst uit de pan en leg opzij.  Boerenkool en aardappels afgieten en fijn stampen. 
  7. Slagroom erbij schenken en tot smeuïge stamppot stampen. 
  8. Kaasblokjes en appel erdoor mengen em nog ca 1 min goed doorwarmen. 
  9. Serveren met de rookworst.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen