Sluiten

Druivenfocaccia met blauwe kaas en kruiden

Voor 1 brood van ongeveer 40 cm 

180 g druiven

360 g  bloem

30 g gist

240 ml water

30 ml olijfolie

75 g blauwschimmelkaas

1 el honing

1 takje rozemarijn

1 takje tijm 

grof zeezout en versgemalen peper

Los de gist op en het water en laat 5 minuten staan. Doe de bloem in een kom, maak er een kuiltje in en giet het gistmengsel erin. Strooi het zout op de bloem, dus niet in het kuiltje. Giet 3/4 van de olijfolie erop en meng alles goed met een vork. Kneed flink door voor een minuut of 10.

Doe de bol deeg in een kom, dek goed af met een vochtige theedoek en zet op een warme plek. Laat het deeg voor een uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol en trek het deeg een beetje uit en leg op een bakplaat met bakpapier.
Strooi er een beetje grof zout over, druk er de druiven in, leg hier en daar een blokje blauwe kaas. Strooi er rozemarijn en tijm over en besprenkel met een beetje olijfolie.
Bak voor ongeveer een half uur tot het brood mooi luchtig en licht goudbruin is. Snijd in repen. Het brood is het lekkerst als het nog een beetje warm is.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen