Sluiten

IJsbergslasoep

  1. IJsbergslasoep

1/2 ijsbergsla, in grove stukken

1 aardappel, geschild, in dobbelsteentjes

1 sjalot, gesnipperd

groentebouillon naar smaak 

1 dl (soja)melk 

1 el olie 

1 tl dragon 

4 stengels bieslook, ter garnering

peper en zout

Verwarm de olie en fruit het sjalotje zachtjes glazig. Voeg de aardappelblokjes en ca 3/4 liter water toe en breng de soep aan de kook. Voeg na ca 10 min koken de sla toe en laat de soep nog enkele minuten zachtjes verder koken. Voeg de bouillon, de (soja)melk en indien nodig meer (heet) water toe en pureer de soep zeer goed fijn. Breng de soep op smaak en laat ze goed doorwarmen, maar niet meer koken (koken doet de sojamelk schiften) alvorens te serveren.

Leg ter garnering in elk bord soep 2 takjes bieslook.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen