Sluiten

Posteleinsoep met croutons

  1. Posteleinsoep met croutons

een zakje postelein

1/2 bakje tuinkers

2 aardappelen, geschild, in blokjes

2 sneetjes wit brood, in kleine vierkantjes

1/2 liter bouillon naar keuze

50 g boter (geklaard)

peper en zout


De aardappelen en de postelein lichtjes stoven in de boter (een beetje postelein achterhouden).

De bouillon aan de kook brengen en er de gestoofde postelein en aardappelen bijvoegen. Alles gaarkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Op het laatste ogenblik tuinkers toevoegen. Gedurende 1 min meekoken en van het vuur nemen. Mixen. Daarna het restje postelein aan de hete soep toevoegen.

De stukjes brood knapperig bakken in de boter. Apart opdienen, zodat ieder naar believen kan nemen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen