Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Bananenpannenkoekjes met sinaasappel-chocoladesaus

  1. Bananenpannenkoekjes met sinaasappel-chocoladesaus

Ingrediënten

  • 4 bananen, gepeld, zonder witte draadjes
  • 1 sinaasappel, sap
  • 1 citroen, sap
  • 4 zoete pannenkoekjes
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 100 g chocolade, in kleine stukjes gebroken
  • 2 el slagroom
  • 2 el honing

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Neem een pan en doe er de suiker, samen met 1/4 liter water en het citroensap bij. Laat alles zachtjes koken en pruttelen totdat de suiker volledig opgelost en een lichte siroop ontstaan is. 
  2. Dompel nu de bananen in de siroop en laat ze ongeveer 5 min pocheren (draai ze halverwege eens om).
  3. Neem de bananen uit de siroop en draai elke banaan in een pannenkoekje. Houd de pannenkoekjes warm.
  4. Neem een klein pannetje en doe er de chocolade in. Voeg twee eetlepels water erbij en laat de chocolade zo smelten. Blijf goed roeren. 
  5. Als de chocolade volledig gesmolten en een gladde saus ontstaan is, worden honing, room en sinaasappelsap erdoor geroerd. Meng alles goed en overgiet de bananen met deze saus.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen