Bananenpannenkoekjes met sinaasappel-chocoladesaus
Bananenpannenkoekjes met sinaasappel-chocoladesaus
Ingrediënten
4 bananen, gepeld, zonder witte draadjes
1 sinaasappel, sap
1 citroen, sap
4 zoete pannenkoekjes
100 g fijne kristalsuiker
100 g chocolade, in kleine stukjes gebroken
2 el slagroom
2 el honing
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
20 minuten
Bereiding
Neem een pan en doe er de suiker, samen met 1/4 liter water en het citroensap bij. Laat alles zachtjes koken en pruttelen totdat de suiker volledig opgelost en een lichte siroop ontstaan is.
Dompel nu de bananen in de siroop en laat ze ongeveer 5 min pocheren (draai ze halverwege eens om).
Neem de bananen uit de siroop en draai elke banaan in een pannenkoekje. Houd de pannenkoekjes warm.
Neem een klein pannetje en doe er de chocolade in. Voeg twee eetlepels water erbij en laat de chocolade zo smelten. Blijf goed roeren.
Als de chocolade volledig gesmolten en een gladde saus ontstaan is, worden honing, room en sinaasappelsap erdoor geroerd. Meng alles goed en overgiet de bananen met deze saus.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
20 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.