Sluiten

Appelbeignets uitgebreid

Appelbeignets met kaneel.

  1. Appelbeignets uitgebreid

4-5 appels, doorboord met appelboor, ongeschild in schijven van 3/4 cm
olie om te frituren

Voor het beslag:

175 g tarwemeel
1/2 citroen, geraspte schil
1 eidooier
1 eiwit, stijfgeklopt
1 el stroop (of ahornsiroop)
1 tl kaneel
2 dl water
zout

In een beslagkom het water met de eidooier kloppen. Meel toevoegen en dit tot een glad beslag roeren. De rest van de ingrediënten (behalve het eiwit) eveneens erdoor roeren. Het beslag minstens 20 minuten laten rusten. Vlak voor het gebruik het stijfgeklopte eiwit eraan toevoegen.

De olie verwarmen tot 180 graden. Een appelschijf door het beslag halen en deze voorzichtig in de olie laten

glijden. Aan beide kanten mooi bruin bakken. Dit is de een proef beignet: tijdens het bakken moet in het midden een opening ontstaan. Zo niet, dan moet er nog wat water bij het beslag. Als het beslag niet op de appel blijft zitten, is het te dun of is de appel te vochtig. Doe dan nog wat meel door het beslag of wentel de appelschijven door het meel voor ze in het beslag te dompelen. Zodra alles goed loopt, meerdere beignets tegelijk bakken. Met een schuimspaan uit de olie halen en op keukenpapier laten uitlekken. Serveren: met wat poedersuiker erop!

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen