Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Indian summer (Koude avocadosoep)

Romige koude soep met avocado en Indiase kruiden.

Lekker verfrissend op warme dagen.

  1. Indian summer (Koude avocadosoep)

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 liter karnemelk
  • 1 tomaat
  • 1/2 - 1 verse groene peper of een mespunt cayennepeper
  • 2 plakjes verse gember
  • 1/2 bosje verse koriander of 1 tl gedroogde koriander
  • 1 tl komijnzaad
  • 5 dl koude groentebouillon
  • 1 el limoen- of citroensap
  • 1 tl zeezout

Verder nodig

  • blender of staafmixer

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

even koud laten worden in de koelkast

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Hak gember, peper en koriander fijn. 
  2. Doe in een blender: karnemelk, komijnzaad, gember, peper, koriander en limoen of citroensap  en meng tot een gladde massa. 
  3. Zeef het mengsel door een fijne zeef. Druk met een pollepel zoveel mogelijk vocht eruit. 
  4. Doe de gezeefde vloeistof terug in de blender, voeg de avocado en de bouillon toe en blender nog even door elkaar. 
  5. Laat in de koelkast koud worden. 
  6. Snij de tomaat in kleine stukjes. 
  7. Serveer in mooie kommetjes en verdeel vlak voor het serveren de tomaatblokjes erover. 

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

even koud laten worden in de koelkast

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen