Sluiten

Andijviesalade bitterzoet

Het bittertje in de andijvie gaat goed samen met het zoete fruit en de knapperige noten maken het compleet

  1. Andijviesalade bitterzoet

250 g andijviestronk, het lichtgroene binnenste ervan

1/2 sinaasappel, in stukjes gesneden

1/2 appel, in dunne schijfjes (of grof geraspt)

2 el rozijnen

4 amandelen, geroosterd en grof gehakt

1 el appeldiksap

1 el room

1 tl mosterd

2 el olie

1/4 tl zout


Mosterd en zout door het diksap roeren en 5 min laten staan. Met een vork eerst de olie erdoor kloppen, daarna ook de room. De rozijnen minstens een 1/2 uur in dit sausje weken.

Kort voor het opdienen, de andijvie in ragfijne reepjes snijden en meteen vermengen met de slasaus. De vruchten erdoor scheppen en de amandelen eroverheen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen