Sluiten

Mango-bananen curry

1 onrijpe mango, geschild met dunschiller

in blokjes van 2 cm

250 g onrijpe bananen, gepeld, in schuine plakjes van 1 1/2 cm dik

75 g groene paprika, gehalveerd, zaad en zaadlijsten weg, in ruitjes van 1 cm gesneden 

50 g uien, fijngehakt

1 teentje knoflook, fijngehakt

1 rode chilipepers, gehalveerd, het zaad weg

5 korianderzaden, fijngestampt in een vijzel

3 g gemalen kurkuma

3 verse of 6 gedroogde kerrie bladeren (in een toko verkrijgbaar, anders: kerriepoeder)

25 g geraspte kokos

2 dl kokosmelk

1 dl groentefond

2 el plantaardige olie

zout en witte peper, versgemalen

In een koekenpan olie verhitten en uitjes en knoflook glazig fruiten. Vervolgens koriander, kurkuma, kerrie bladeren en chilipepers 1 tot 2 min mee roosteren.

Dan kokosmelk en groentefond toevoegen en alles ca 15 min laten trekken op een laag vuur. De paprika 3 min. meekoken met de saus. Stukjes mango en banaan toevoegen en de curry nog 5 min. zachtjes laten koken. Op smaak brengen met zout en peper.

Bestrooien met kokos en meteen serveren.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen