1 onrijpe mango, geschild met dunschiller
in blokjes van 2 cm
250 g onrijpe bananen, gepeld, in schuine plakjes van 1 1/2 cm dik
75 g groene paprika, gehalveerd, zaad en zaadlijsten weg, in ruitjes van 1 cm gesneden
50 g uien, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 rode chilipepers, gehalveerd, het zaad weg
5 korianderzaden, fijngestampt in een vijzel
3 g gemalen kurkuma
3 verse of 6 gedroogde kerrie bladeren (in een toko verkrijgbaar, anders: kerriepoeder)
25 g geraspte kokos
2 dl kokosmelk
1 dl groentefond
2 el plantaardige olie
zout en witte peper, versgemalen
In een koekenpan olie verhitten en uitjes en knoflook glazig fruiten. Vervolgens koriander, kurkuma, kerrie bladeren en chilipepers 1 tot 2 min mee roosteren.
Dan kokosmelk en groentefond toevoegen en alles ca 15 min laten trekken op een laag vuur. De paprika 3 min. meekoken met de saus. Stukjes mango en banaan toevoegen en de curry nog 5 min. zachtjes laten koken. Op smaak brengen met zout en peper.
Bestrooien met kokos en meteen serveren.
-
-
-
-