Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Mango-bananen curry

Lekkere zoete curry die ook bij kinderen in de smaak valt. Je kunt er ook nog stukjes (vega)kip aan toevoegen. 

  1. Mango-bananen curry

Ingrediënten

  • 1 onrijpe mango, geschild met dunschiller
  • in blokjes van 2 cm
  • 250 g onrijpe bananen, gepeld, in schuine plakjes van 1 1/2 cm dik
  • 75 g groene paprika, gehalveerd, zaad en zaadlijsten weg, in ruitjes van 1 cm gesneden 
  • 50 g uien, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 rode chilipepers, gehalveerd, het zaad weg
  • 5 korianderzaden, fijngestampt in een vijzel
  • 3 g gemalen kurkuma
  • 3 verse of 6 gedroogde kerrie bladeren (in een toko verkrijgbaar, anders: kerriepoeder)
  • 25 g geraspte kokos
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 dl groentebouillon
  • 2 el plantaardige olie
  • zout en witte peper, versgemalen

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

half uurtje

Bereiding

  1. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uitjes en knoflook glazig.
  2. Vervolgens koriander, kurkuma, kerrie bladeren en chilipepers 1 tot 2 min meeroosteren.
  3. Dan kokosmelk en groentebouillon toevoegen en alles ca 15 min laten trekken op een laag vuur. 
  4. Kook de paprika 3 min. mee met de saus. 
  5. Voeg de stukjes mango en banaan toe en laat de curry nog 5 min. zachtjes koken. 
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Bestrooi de curry tot slot met kokos en serveer met basmatirijst en komkommersalade.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

half uurtje

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen