Sluiten

Couscous met bloemkool en komijn

Couscous feest met bloemkool en komijn

  1. Couscous met bloemkool en komijn

150 g. couscous

1 bloemkool, in kleine roosjes

1/2 tl komijnzaad

1 el verse koriander,gehakt

1/2 tl verse gember, geschild en zeer fijn gehakt

1/2 tl verse groene peper, zeer fijn gehakt

3 dl kokend water

1/2 el citroensap

1 el olijfolie

1 tl zout

Couscous met bloemkool en komijn


In een zware pan op middelhoog vuur de olie verhitten. Komijn toevoegen 10 sec laten sissen, dan gember en bloemkool toevoegen. 

De bloemkool roerbakken totdat hij bruine vlekken krijgt. Groene peper en couscous toevoegen. 1-2 min, al roerend de couscous bakken, of tot hij lichtbruin is. 

Kokend water, citroensap en zout toevoegen. Een keer roeren, deksel op de pan leggen en de warmtebron heel laag zetten 5 min zachtjes laten koken. 

Dan de warmtebron uit en de pan nog minstens 15 min laten staan op een warme plaats. 

Koriander toevoegen, met een vork de couscous rul roeren en serveren.


Bereidingstijd: 24 min.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen