Sluiten

Gekarameliseerde pruimen met ricotta

Heerlijk zoete pruimen met frisromige ricotta.

  1. Gekarameliseerde pruimen met ricotta

Ingrediënten: 

  • 4 pruimen
  • 2 1/2 el honing
  • 1 el witte wijn
  • 1 el amandelen of gepelde pistachios, grof gehakt
  • 3 el ricotta
  • 1/4 citroen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. 
  2. Leg de pruimen in een ovenschaal. Besprenkel ze met twee eetlepels honing en de witte wijn en verdeel de amandelen erover. 
  3. Zet de pruimen 20 minuten in de oven zodat ze een beetje zacht zijn en de honing is gekarameliseerd. 
  4. Meng door de ricotta het sap en de rasp van de citroen en de rest van de honing. 
  5. Serveer de pruimen met een klodder van de ricotta.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen