Sluiten

Komatsunasalade met warme paddenstoelen

  1. Komatsunasalade met warme paddenstoelen

100 g komatsuna fijngesneden

50 g veldsla

175 g paddenstoelen naar keuze (shii-take, oesterzwammen en/ of champignons, harde steelaanzet wegsnijden), in plakjes

1 teentje knoflook

2 sneden oud brood, ingewreven met de knoflook, daarna in dobbelsteentjes

2/3 el extra vergine olijfolie

(Odin kruiden)zout en peper

voor de basisvinaigrette:

1/2 el azijn, 

zout 

peper 

1 tl mosterd 

6 el Extra Vergine olijfolie

Voor de vinaigrette:

Alle ingrediënten mengen. (Of alle ingrediënten in een flesje doen en flink schudden.) Eventueel een teentje knoflook toevoegen.

Komatsuna en veldsla mengen. Verdelen over 2 borden. Olie verwarmen en de brooddobbelsteentjes goudbruin bakken. Ze uit de pan halen. Opnieuw olie verhitten. Op een vrij hoog vuur de paddenstoelen bakken. Kruiden met zout en peper. De broodkorstjes bij de paddenstoelen voegen om ze weer op te warmen. De vinaigrette over de salade schenken. De paddenstoelen en het brood vervolgens op de salade serveren.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen