Sluiten

Raapsteeltjestaart

Verras je gasten of je gezin met een hartige taart met raapstelen in plaats van spinazie. Wij vinden deze erg lekker met rode paprika.

  1. Raapsteeltjestaart

deeg voor groentetaart:

100 g gezeefd tarwemeel

50 g (koude) boter

2 el water

(Odin Kruiden)zout

vulling:

250 g raapsteeltjes, in kleine stukken

2 aardappelen, in de schil gekookt

1 ui, fijngesneden

1 ei

1 dl zure room

50 g gemalen gruyère

1 el Extra Vergine olie

(Odin kruiden)zout,peper

Deeg: Meel en zout in een kom doen. De koude boter in kleine stukjes snijden en die door het deeg knijpen. Water toevoegen. Alles goed mengen tot een samenhangend deeg. 30 min laten rusten in de koelkast. 

De bakvorm lichtjes oliën. Deegrol en werkvlak met meel bestrooien. Het deeg uitrollen tot een dunne lap (3 mm) en de vorm bekleden. Met een vork gaatjes prikken in de bodem.

Olie verhitten en ui fruiten. Raapsteeltjes toevoegen en stoven. 

De (in de schil gekookte) aardappelen schillen en in schijfjes snijden. Deze schijfjes op het deeg leggen. De eieren los kloppen in de room. De raapsteeltjes door het eimengsel scheppen. Goed kruiden met zout en peper. Dit mengsel op de aardappelen leggen. Bestrooien met de kaas. 

De taart bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden (1/2 uur).

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen