Sluiten

Uiensoep

  1. Uiensoep

2 grote uien, in ringen

1/2 liter krachtige (kippen)bouillon

1 teentje knoflook, gesneden

1 volle el (Dijon)mosterd

evt 1 tl marmite 

1 laurierblad

50 g boter

zout en peper

100 g gruyèrekaas, geraspt

stokbrood, in dunne plakjes (1 cm dik)

In een grote pan met dikke bodem de boter smelten. Ui en knoflook heel langzaam zacht en bruin laten worden, lees: in meer dan 2 uur (dit is essentieel voor een echt goede uiensoep). De mosterd, marmite, bouillon en het laurierblad toevoegen en aan de kook brengen. De soep laten inkoken tot de gewenste dikte. Op smaak brengen met zout en peper. Van het stokbrood croutons maken door de plakjes met gruyère te bestrooien en vervolgens onder de grill bruin te laten kleuren. Serveren: de soep met de croutons erbovenop, gegarneerd met verse kruiden.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen