Sluiten

Gekruide peren in cider

  1. Gekruide peren in cider

2 peren, netjes geschild, steeltjes eraan gelaten

200 ml droge cider

1/3 gespleten vanillestokje

1/2 kaneelstokje

1 tl maizena

wat amandelsnippers, geroosterd

150 ml geklopte slagroom

vuurvaste schotel met deksel


Oven voorverwarmen op 130°C. De peren in de vuurvaste schotel schikken. De cider met de suiker, het vanillestokje en de kaneelstokjes aan de kook brengen. Dit over de peren gieten. Deksel op de schotel en 3 uur lang, heel langzaam, in de oven laten staan. Halverwege de peren keren. Zodra de peren gaar zijn, ze rechtop in een schaal zetten en laten afkoelen. Het vocht in een pannetje gieten en de kaneelstokjes en het vanillestokje eruit halen. De maïzena aanlengen met een beetje water en dit bij het vocht doen. Aan de kook brengen en roeren tot het mengsel stroperig is geworden. Over de peren gieten, even laten afkoelen en de peren er nog een keer door wentelen. Goed koud laten worden in de koelkast. Serveren: bestrooid met de amandelsnippers en de slagroom.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen