Sluiten

Venkel met mousselinesaus

Venkel met mousselinesaus

  1. Venkel met mousselinesaus

300 g venkel, de uitlopers en een dunne plak van de knol wegsnijden, verkleurde bladeren verwijderen, en dan de knol in twee brede helften snijden

1/4 citroen, sap

10 g boter

1/2 el verse munt, fijngesneden

1/2 el verse peterselie, fijngesneden

mousselinesaus:

3 eierdooiers

1/4 citroen, sap

60 ml slagroom

85 g boter

snufje zout

vuurvaste schaal

keukenmachine

kokend water 

Venkel met mousselinesaus


  1. Oven voorverwarmen op 180 graden. De venkelhelften in de vuurvaste schaal leggen.
  2. De boter smelten en munt, peterselie en citroensap toevoegen. Dit mengsel over de venkel gieten. Bedekken met aluminiumfolie en minstens 1 1/2 uur in de ovenzetten (tot het zacht is).
  3. Intussen de saus maken. De kom van de keukenmachine verwarmen door er kokend water in te doen en dat 5 min te laten staan. In een klein pannetje inmiddels de boter verhitten tot het schuimt en dan het citroensap toevoegen. Het hete water uit de kom gieten en de kom afdrogen. Meteen de eierdooiers erin doen en 30 sec kloppen. Dan de hete boter met het citroensap erbij druppelen, al kloppend. Zodra alles erin zit, meteen stoppen. (De warmte van de boter moet in principe de eidooiers doen stollen en zo de saus binden. Als dit niet gebeurt, de saus in een kom doen die in een pan staat met water tegen de kook aan, en roeren tot de saus dikker wordt.)
  4. Op smaak brengen met zout en zo nodig citroensap. Vlak voor het opdienen de room stijfkloppen en voorzichtig door de saus scheppen.


Serveren: de saus in een juskom bij de venkel.

Bereidingstijd: 90 min.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen