Sluiten

Mosselen met prei en trappist

Mosselen met prei en trappist

  1. mosselen prei trappist

500 g mosselen

1 prei, in stukjes van 1 cm

1/2 ui, grof gesneden

1 selderijstengel, grof gesneden

peterselie, grof gesneden

50-100 ml droge witte wijn

1/2 flesje trappist

50 ml room

25-50 g gemalen gruyère

boter

peper

2 vuurvaste schaaltjes

Mosselen met prei, trappist en Gruyère.


  1. In een grote kookpot ui, selderij en peterselie in wat boter laten smoren. 
  2. De mosselen bij de groenten doen en afgedekt laten garen. De wijn erbij doen en goed laten doorkoken. 
  3. De mosselen laten afkoelen en uit de schelp halen.
  4. De prei eveneens in wat boter laten smoren. De trappist eraan toevoegen en 5 min laten garen.
  5. De prei door een vergiet halen en het sap opvangen. Dit samen met de room tot een gebonden saus koken.
  6. De prei op 2 vuurvaste schaaltjes leggen, daarop de mosselen schikken en de saus erover gieten. Gruyère eroverheen en even onder de grill.


Serveren: met een heerlijke trappist, natuurlijk.
Bereidingstijd: 45 min.


Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen