Bloemkool anders: nu in een pittig sausje van tomaat en sinaasappel. Lekker bij kabeljauwfilet of een quinoaburger.
250 g bloemkoolroosjes
1 sinaasappel, sap en geraspte schil
250 g tomaten
2 dl groentebouillon
2 el zoute sojasaus, tamari of shoyu
2 el witte wijnazijn
2 el olie
paar druppeltjes tabasco
mespunt cayennepeper
peterselie, fijngesneden
zout
-
-
-
-
De achterzijde van de tomaten kruiselings insnijden. Dompel ze ± 1 min onder in kokend water, laat de tomaat schrikken in koud water en verwijder de velletjes.
De helft van de tomaten in kleine blokjes snijden en de andere helft in partjes.
In een wok de olie verhitten en de bloemkool ± 5 min al omscheppend bakken. Tomaat stukjes, sojasaus, azijn, sinaasappelsap en -schil toevoegen en ± 3 min meebakken. Bouillon toevoegen en het gerecht in ± 10 min beetgaar stoven. Nu de tomaat partjes toevoegen en het gerecht door en door warm laten worden. Op smaak brengen met tabasco, cayennepeper en zout. Met peterselie bestrooien.