Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Yataklete Kilkil (Ethiopisch gerecht)

  1. Yataklete Kilkil (Ethiopisch gerecht)

400 g aardappelen

300 g broccoli, in steeltjes en roosjes

6 tot 8 bloemkoolroosjes, kleingesneden

3 grote wortels, in plakjes

2 teentjes knoflook, geperst

1 ui, fijngehakt

1 tl kurkuma

1-2 tl geraspte nootmuskaat

stukje gemberwortel van 1 cm

1 kruidnagel

25-40 g boter

zout en peper

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

  1. De aardappelen, de broccolisteeltjes en de wortels 15 min koken of stomen, tot ze bijna gaar zijn. 
  2. De broccoli en bloemkoolroosjes toevoegen en ze 5 min laten meekoken/-stomen. 
  3. De groenten goed laten uitlekken. Boter verhitten. Ui en knoflook fruiten, tot de ui glazig wordt. 
  4. Kurkuma, nootmuskaat, gemberwortel en kruidnagel toevoegen en 1 min laten mee fruiten. 
  5. De gekookte of gestoomde groenten door het uienmengsel scheppen, wat zout en peper naar smaak erbij. Laat het mengsel 6-8 min zachtjes roerbakken. 


Serveren: met gekookte gierst of rijst.

Bereidingstijd: 30 min.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen