Sluiten

Open bessentaart

  1. Open bessentaart

taartvorm (23 cm rond)

180 ml olie, plus wat extra om in te vetten

120 g stroop of rietsuiker

3 1/2 dl melk

1 zakje vanillesuiker

250 g gebuild meel of bloem

2 1/2 tl bakpoeder

1 snufje zout

300 g bessen of ander zomerfruit

honing

slagroom

Oven voorverwarmen op 180ºC.

De olie, stroop of suiker, melk en vanillesuiker in een kom mengen. In een aparte kom het meel, het bakpoeder en het zout mengen. De inhoud van de twee kommen vervolgens samenvoegen en alles goed door elkaar mengen.

Het deeg in een ingevette taartvorm scheppen. De taartbodem in ca 45 min gaar bakken.

Was de bessen. Zoet ze met een beetje honing.

Laat de taartbodem afkoelen. Schep de bessen door de stijfgeklopte slagroom en verspreid het mengsel over de taartbodem. Garneer met wat achtergehouden mooie bessen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen