Sluiten

Napolitaanse andijviesoep

  1. Napolitaanse andijviesoep

1 krop andijvie, zonder het lichte hart

1 tomaat, in vieren

2 knoflooktenen, fijngehakt

1/2 verse rode Spaanse peper, fijngehakt

30 g Parmezaanse kaas, versgeraspt

30 g pecorino, versgeraspt

1 dl olijfolie

zout

De andijvie wassen en in stukken snijden van 5 cm. De olie in een pan verwarmen. Knoflook en Spaanse peper 1 min bakken. Tomaat en 2 el water toevoegen, nog enkele minuten bakken. De andijvie met aanhangend vocht toevoegen en 2 min koken, deksel. op de pan. De andijvie omkeren, controleer of al het blad wel vochtig is. Nog 15-20 min koken, proef of de andijvie gaar is. Naar smaak zout toevoegen.

Serveren: over de borden verdelen en bestrooien met de 2 soorten kaas; wordt lauwwarm gegeten.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen