Tomaten, vegetarisch, bruschetta, pittig
1/2 stokbroodje of ciabatta
1 teentje knoflook
25 g geraspte Parmezaanse kaas
1 el olijfolie
Tomaten salsa:
2 rijpe trostomaten
1 rode ui
1/2 rood pepertje
1 teentje knoflook
1 tl. balsamico azijn
1 handje basilicum
1 tl olijfolie
-
-
-
-
Snijd voor de tomaten salsa de tomaten (eventueel ontveld) en uien in kleine blokjes. Hak het pepertje en de knoflook fijn. Snijd of scheur de basilicum in stukjes. Meng dit alles met de balsamico en 2 tl olijfolie, roer het even door.
Laat het minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast staan zodat de smaken zich goed kunnen mengen.
Snijd het brood in plakken, besprenkel met de olijfolie, wrijf in met knoflook en bestrooi met de Parmenzaanse kaas. Rooster in de oven of grillpan. Beleg elk broodje met de tomaten salsa.