Moie herfstsalade met pompoen en boekweit. Met een kopje soep vooraf en wat brood voor erbij heb je een vezelrijke en vullende maaltijd, waar je darmen en immuunsysteem blij van worden!
Ingrediënten
200 g boekweit grutten, gaar en afgespoeld onder de kraan
1 kleine oranje pompoen, gehalveerd,draden en pitten verwijderd
3 el honing of ahornsiroop
1/2 el zeezout
1/2 tl chilipoeder
3 el olijfolie of ghee
50 g rucola
1/4 rood kooltje, heel fijn gesneden
3 verse vijgen of 5 gedroogde
5 gedroogde abrikozen
25 g cranberries
25 g pecannoten en/of amandelen of walnoten, geroosterd
Voor de vinaigrette:
2 el amandelpasta
2 el olijfolie
1 1/2 el appelciderazijn
1 el sesamolie
1/2 el tamari
Porties
4 porties
Bereidingstijd
30 minuten
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
45 minuten
Bereiding
Maak de vinaigrette: Meng alle ingrediënten daarvoor door elkaar tot een romige vinaigrette. De amandelpasta werkt niet altijd even goed mee, het makkelijkst is dit dan ook in een keukenmachine of blender.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de ahornsiroop, het zout en het chilipoeder met de olie of ghee. Snij de pompoen in schijven (met of zonder schil) en bestrijk ze met het oliemengsel. Leg ze op een bakplaat en rooster ze een half uurtje, schep ze een keer om.
Laat een beetje afkoelen en snijd er blokjes van 2 cm van. Snij de verse vijgen in zes partjes of de gedroogde, ontdaan van de steeltjes, in vier. De abrikozen ook in stukjes snijden. Meng alles in een mooie schaal.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
30 minuten
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
45 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.