Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Salade van gegrilde pompoen met boekweit

Moie herfstsalade met pompoen en boekweit. Met een kopje soep vooraf en wat brood voor erbij heb je een vezelrijke en vullende maaltijd, waar je darmen en immuunsysteem blij van worden! 

  1. Salade van gegrilde pompoen met boekweit

Ingrediënten

  • 200 g boekweit grutten, gaar en afgespoeld onder de kraan
  • 1 kleine oranje pompoen, gehalveerd,draden en pitten verwijderd
  • 3 el honing of ahornsiroop
  • 1/2 el zeezout
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 3 el olijfolie of ghee
  • 50 g rucola
  • 1/4 rood kooltje, heel fijn gesneden
  • 3 verse vijgen of 5 gedroogde
  • 5 gedroogde abrikozen
  • 25 g cranberries 
  • 25 g pecannoten en/of amandelen of walnoten, geroosterd

Voor de vinaigrette:

  • 2 el amandelpasta 
  • 2 el olijfolie
  • 1 1/2 el appelciderazijn
  • 1 el sesamolie 
  • 1/2 el tamari

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

45 minuten

Bereiding

  1. Maak de vinaigrette: Meng alle ingrediënten daarvoor door elkaar tot een romige vinaigrette. De amandelpasta werkt niet altijd even goed mee, het makkelijkst is dit dan ook in een keukenmachine of blender.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de ahornsiroop, het zout en het chilipoeder met de olie of ghee. Snij de pompoen in schijven (met of zonder schil) en bestrijk ze met het oliemengsel. Leg ze op een bakplaat en rooster ze een half uurtje, schep ze een keer om.
  3. Laat een beetje afkoelen en snijd er blokjes van 2 cm van. Snij de verse vijgen in zes partjes of de gedroogde, ontdaan van de steeltjes, in vier. De abrikozen ook in stukjes snijden. Meng alles in een mooie schaal.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen