Lekker bijgerechtje met gesmoorde paddenstoelen in andijvieblad.
Ingrediënten
1 kleine krop andijvie
150 g paddenstoelen
3 el olie
1 teentje knoflook
2 takjes verse tijmblaadjes of 2 tl gedroogde
evt 1 el droge sherry
zout en peper
Porties
4
Bereidingstijd
10 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten
Bereiding
Was de krop andijvie in zijn geheel in ruim water wassen en sla goed droog.
Maak de bladeren los en verwijder de stugge steelaanzet.
Maak op je werkblad 8 stapeltjes van elk 3-4 andijviebladeren.
Veeg de paddenstoelen schoon en snij ze in plakjes.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan of wok en bak de paddenstoelen met het uitgeperste teentje knoflook en de gehakte tijmblaadjes al omscheppend bruin. Blus af met sherry. Breng op smaak met zout en peper. Schep een hoopje paddenstoelen op de andijviestapeltjes, rol de bladeren losjes op.
Veeg de pan schoon met een keukenpapiertje en stoof de rolletjes op zacht vuur met de rest van de olie in ca 10 minuten verder gaar.
Porties
4
Bereidingstijd
10 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.