Sluiten

Tofu met groenten in kokossaus

  1. Tofu met groenten in kokossaus

1-2 blokken tofu 

1/2 kleine bloemkool 

125 g sperziebonen 

1/4 struik Chinese kool 

2 worteltjes 

1/2 dl olie 

1/2 tl suiker 

1-2 el donkere sojasaus

1-2 dl kokosmelk 

zwarte peper

Snijd de tofu in kleine dobbelsteentjes van ca  cm verdeel de bloemkool in hele kleine roosjes en snijd het stronk gedeelte in kleine stukjes. Snijd de boontjes in stukjes van 1 cm. Snijd de worteltjes in plakjes van ca 5 mm dik. Verhit wat olie in een wok en bak hierin op hoog vuur onder voortdurend omscheppen de blokjes tofu tot ze een goudgele kleur hebben gekregen. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Verhit de groenten onder voortdurend omscheppen in de rest van de olie. Voeg ze daarbij beetje voor beetje toe. Laat alle groenten tenslotte onder voortdurend omscheppen 3-5 min zachtjes bakken. Voeg dan wat zout, peper, sojasaus en de helft van de kokosmelk toe. Breng alles aan de kook. Schep het enkele malen goed om en laat het daarna 8 min zachtjes doorkoken. Voeg dan de rest van de kokosmelk toe en breng het opnieuw aan de kook. Serveer het gerecht hierna direct.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen