Sluiten

Tofu met groenten in kokossaus

Heerlijk romig gerecht wat snel op tafel staat en zelfs de kleinste lekker zullen smaken :)

  1. Tofu met groenten in kokossaus
  • 1-2 blokken tofu 
  • 1/2 kleine bloemkool 
  • 1/2 broccoli
  • 2 worteltjes 
  • 1/2 dl olie 
  • 2 el kerrie kruiden
  • 1/2 tl suiker 
  • 1-2 el donkere sojasaus
  • 1-2 dl kokosmelk 
  • zwarte peper
  • eventueel wat pinda's of sesam ter garnering
  1. Snijd de tofu in kleine dobbelsteentjes.
  2. Verdeel de bloemkool en broccoli  in hele kleine roosjes en snijd het stronk gedeelte in kleine stukjes. Snijd de worteltjes in plakjes van ca 5 mm dik. 
  3. Verhit wat olie in een wok en bak hierin op hoog vuur onder voortdurend omscheppen de blokjes tofu tot ze een goudgele kleur hebben gekregen. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  4. Verhit de groenten onder voortdurend omscheppen in de rest van de olie. Voeg ze daarbij beetje voor beetje toe. Laat alle groenten tenslotte onder voortdurend omscheppen 3-5 min zachtjes bakken. Voeg dan wat kerrie, zout, peper, sojasaus en de helft van de kokosmelk toe. Breng alles aan de kook.
  5. Schep het enkele malen goed om en laat het daarna 8 min zachtjes doorkoken. Voeg dan de rest van de kokosmelk toe en breng het opnieuw aan de kook. Serveer het gerecht hierna direct.

Porties

4 personen

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen