Sluiten

Zelf cruesli maken

  1. Zelf cruesli maken

250 g korenvlokken (4 koren of bijv havervlokken) 

5 el sesamzaad

50 g grof gehakte noten en pitten (bv. hazelnoten, amandelen, macadamianoten,

 zonnebloem-, pompoen-, pijnboompitten etc

5 el honing of ahornsiroop 

4 el olie 

50 g rozijnen

Sesamzaad en noten licht roosteren. Honing en olie in een ruime koekenpan zachtjes verwarmen, goed roeren. Vlokken erdoor roeren. Even kort bakken. Daarna mengen met noten en sesamzaad en uitspreiden op een bakplaat. Op 150 graden middelste richel ongeveer 20 min bakken. Steeds na 5 min even omscheppen. Als het klaar is de rozijnen erdoor mengen. Bewaren in een schone, afsluitbare pot. 1 maand houdbaar.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen