Lekker bijgerecht met witlof. Je kunt ook brie gebruiken, dat heeft een mildere smaak.
Ingrediënten
2-3 stronkjes witlof
1/2 tl rozemarijnnaaldjes
3 tl honing
peper en zout
boter of olie om in te bakken
75 g blauwe kaas (bijvoorbeeld Roquefort)
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
20 minuten
Bereiding
Snij de onderkant van de witlof en halveer de witlof in de lengte.
Verwarm olie in een koekenpan en leg daarop de witlof met de platte kant. Bak enkele minuten op hoog vuur.
Verwarm de grill.
Leg de witlof in een vuurvaste schaal met de platte kant boven. Druppel met een theelepeltje de honing over de witlof, breng op smaak met versgemalen peper, zout en de rozemarijnnaaldjes. Verkruimel de kaas erboven.
Zet de schaal onder de grill en laat de kaas smelten en mooi bruin worden.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
20 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.