Sluiten

Tomaten-courgettetaart

  1. Tomaten-courgettetaart

1 courgette

2 tomaten, in plakjes gesneden

1 uitgeperst knoflookteentje 

4 plakjes bladerdeeg 

2 eieren

125 ml slagroom

100 g geraspte harde geitenkaas

tijm

zout en peper

springvorm 24 cm   

Vet een springvorm in en bekleed deze met bladerdeeg (rol uit tot een lap op een met bloem bestoven aanrecht op werkplank). Prik er talloze gaatjes in zodat het niet gaat rijzen. Leg er bakpapier in en vul met een noodvulling van peulvruchten, rijst of kiezelsteentjes.

Bak de bladerdeeg in ca 20 min op 220°C en haal dan papier en noodvulling weg. Leg tomaten en courgetteplakjes dakpansgewijs in de ovenschaal. Klop eieren los met room en voeg knoflook, tijm, kaas, peper en zout toe en giet dit mengsel over de tomaten/courgette. Bak af in circa 20 min in de oven.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen