Sluiten

Worteltjestaart met noten

  1. Worteltjestaart met noten

250 g zelfrijzendbakmeel

100 g (riet) suiker 

2 tl bakpoeder

1 tl kaneel

125 g geraspte wortels

2 geraspte appels

60 g fijngehakte wal en/of pecannoten

100 g zachte roomkaas

100 g zachte boter

175 g poedersuiker

de geraspte schil van een halve sinaasappel

decoratie: 

hele noten, sinaasappelparten etc

Mix meel met suiker, bakpoeder en kaneel. Voeg de wortel, appelrasp en de gehakte noten toe. Maak een putje in het midden en breek hierin 2 eieren en voeg 150 ml (zonnebloem)olie toe. Mix totdat alles goed vermengd is. Giet het beslag in een taartvorm en bak in een voorverwarmde oven op 180 graden tot de cake goudbruin en gaar is. (ongeveer een uur)

Maak een glad mengsel van roomkaas, boter, poedersuiker en sinaasappelrasp.

Als de taart gaar is een beetje laten afkoelen en omgekeerd op een schaal leggen. (evt de bovenkant afsnijden zodat de taart mooi stevig ligt). Het boter/roomkaas mengsel over de taart uitsmeren en decoreren met noten en fruitpartjes.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen