Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Yoghurt
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Hete bliksem

Lekker voor de kids, hete bliksem (stamppot met appels) en spekjes

  1. Hete bliksem
  • 1 kg aardappelen
  • 750 g zure appels
  • 250 g zoete appels
  • 3 dl runderbouillon (of groentebouillon)
  • 20 g boter
  • 150 g gerookt spek (of vegetarische baconreepjes) 
  • zout 
  • veel! zwarte peper

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

50 minuten

Lekker voor de kids, hete bliksem (stamppot met appels) en spekjes


  1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken.
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in 8 stukken. 
  3. Doe de bouillon in een ruime pan, voeg aardappels en appels toe (aardappels helemaal onder water en appels net niet) en kook in ongeveer 25 min gaar in een gesloten pan. 
  4. Haal de pan van het vuur en voeg zout en flink wat peper toe en roer alles goed door elkaar. 
  5. Niet stampen want het is het lekkerst als de appels nog een beetje heel zijn. 
  6. Breng op smaak met boter en evt extra zout en peper.
  7. Snijd het spek in reepjes en bak aan op hoog vuur. 


Serveer de hete bliksem met de spekjes.

Bereidingstijd: 30 min.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen