Sluiten

Hete bliksem

Lekker voor de kids, hete bliksem (stamppot met appels) en spekjes

  1. Hete bliksem

750 g aardappelen

750 g zure appels

250 g zoete appels

3 dl runderbouillon (of groentebouillon)

20 g boter

150 g gerookt spek (of vegetarische baconreepjes) 

zout 

veel! zwarte peper

Lekker voor de kids, hete bliksem (stamppot met appels) en spekjes


  1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken.
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in 8 stukken. 
  3. Doe de bouillon in een ruime pan, voeg aardappels en appels toe (aardappels helemaal onder water en appels net niet) en kook in ongeveer 25 min gaar in een gesloten pan. 
  4. Haal de pan van het vuur en voeg zout en flink wat peper toe en roer alles goed door elkaar. 
  5. Niet stampen want het is het lekkerst als de appels nog een beetje heel zijn. 
  6. Breng op smaak met boter en evt extra zout en peper.
  7. Snijd het spek in reepjes en bak aan op hoog vuur. 


Serveer de hete bliksem met de spekjes.

Bereidingstijd: 30 min.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen