Sluiten

Gebakken fruit met amandelen

  1. Gebakken fruit met amandelen

1 appel, in plakjes gesneden

1 banaan, in plakjes gesneden

25 g geschaafde amandelen

15 g boter

citroenschilrasp of fijne reepjes citroenschil

2 el citroensap

25 g suiker

1/2 tl kaneel

een scheutje water

Fruit appel en amandelschaafsel in boter in 1 of 2 koekenpannen. Strooi er suiker, citroenschil en kaneel over en leg er de stukjes banaan tussen. Druppel er citroensap en een weinig water over en laat op het fornuis tot het vocht grotendeels verdampt is. Laat het geheel afkoelen en serveer in dessertschaaltjes met een lepeltje. Variatie taartvulling: Gebruik het gebakken mengsel op een gebakken taartbodem van zandtaartdeeg of cake. Maak de taart mooi op met slagroom.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen