Sluiten

Roze stamppot

Rode kool stamppot. Dat is weer eens iets anders !

  1. Roze stamppot

350 g rode kool, fijn gesneden

1 appel, in kleine stukjes

1 tl kaneel

1/2 tl gemberpoeder

1/2 tl gemalen koriander

scheutje olie

3 el rode wijnazijn

1 el balsamicoazijn 

 2 el appeldiksap

800 g aardappels

klontje boter

scheutje melk

peper en zout

een kleine rookworst of kleine (vegetarische)gehaktballetjes


Stoof rode kool met scheutje olie, kaneel, gemberpoeder, koriander een kwartiertje. Voeg appel, appeldiksap en de 2 soorten azijn toe en laat nog een ongeveer 10 min zachtjes stoven. Kook ondertussen in een andere pan de aardappels gaar en giet ze af. Stamp de aardappel met melk en boter fijn en maak op smaak met peper en zout. Roer de rode kool door de puree en serveer met stukjes rookworst of met de kleine gehaktballetjes er door geschept of er bij.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen