Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
kefir
thee
Sluiten

Roze stamppot

Oogstrelende stamppot met rode kool. Dat is weer eens iets anders!

  1. Roze stamppot
  • 350 g rode kool, fijn gesneden
  • 1 appel, in kleine stukjes
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • scheutje olie
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1 el balsamicoazijn 
  •  2 el appeldiksap
  • 800 g aardappels
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • peper en zout
  • een kleine rookworst of kleine (vegetarische)gehaktballetjes


Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

40 minuten

  1. Stoof rode kool met scheutje olie, kaneel, gemberpoeder, koriander een kwartiertje. 
  2. Voeg appel, appeldiksap en de 2 soorten azijn toe en laat nog een ongeveer 10 min zachtjes stoven. 
  3. Kook ondertussen in een andere pan de aardappels gaar en giet ze af. 
  4. Stamp de aardappel met melk en boter fijn en maak op smaak met peper en zout. 
  5. Roer de rode kool door de puree en serveer met stukjes rookworst of met vega gehaktballetjes er door geschept of er bij.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen