Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Kaaskoekjes bakken

Deze kaaskoekjes van bladerdeeg zijn lekker als hapje bij de borrel en op een feestje. Probeer de kaaskoekjes ook eens bij een glas vruchtensap of wijn.

  1. Recept kaaskoekjes van bladerdeeg

Koekjes

Basis voor de koekje

  • 6 plakken bladerdeeg
  • 100 g oude kaas, gerasp

Kruidenmix

  • ongeveer 3 tl van de volgende kruiden naar keuze: paprikapoeder, knoflook, geperst, gemalen komijn, rozemarijn, oregano
  • 2 el melk

Porties

30 - 40 kleine koekjes

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg vier bladerdeeg plakjes plat en bestrijk ze met een kwastje met melk.
  3. Meng de geraspte kaas met de kruiden.
  4. Strooi het kaas-kruidenmengel over de bladerdeeg plakjes.
  5. Leg twee bestrooide plakjes bladerdeeg bovenop elkaar en dek ze af met een derde plak.
  6. Duw het geheel goed aan zodat de lagen goed op elkaar plakken. Gebruik eventueel een deegroller.
  7. Snijd de plakken in repen van ongeveer 2 cm breed. Snijd deze repen eventueel in 3 of 4 stukken zodat u kleinere, mooie koekjes krijgt.
  8. Leg de koekjes van bladerdeeg op een schoon bakblik en bestrijk ze met een kwastje met melk.
  9. Stop het bakblik in de oven en bak in 10 tot 15 minuten goudkleurig.

Tip:

Het is leuk om diverse gekruide kaaskoekjes tegelijk te bakken. Maak hiervoor verschillende mengsels met kaas en kruiden.

Porties

30 - 40 kleine koekjes

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen