Sluiten

Fruitschaaltje uit de oven

  1. Fruitschaaltje uit de oven

1 appel, in stukjes gesneden

1 banaan, in plakjes gesneden

evt rozijnen of abrikozen, geweekt 

1 tl kaneel

1 el citroensap

1 el gembersiroop of diksap

1-2 el boter

1 el tarwebloem

1 el havervlokken

1 el suiker

evt 30 g noten of amandelen, grof gehakt


Verwarm de oven voor op 200°C. Meng kaneel door de appelstukjes. Neem per persoon een ingevet vuurvast ovenschaaltje, en verdeel er de stukjes appel, banaan en eventueel rozijnen en/of abrikozen over. Sprenkel er citroensap over en druppel er een beetje gembersiroop of diksap over. Maak van bloem, vlokken, suiker, noten of amandelen en boter en kruimelig deegmengseltje en verdeel dit over de schaaltjes. Zet de schaaltjes ongeveer een half uur in de oven. Serveer direct. Variatie extra lekker: Verkruimel een paar bitterkoekjes of kokosmakronen en meng dit door het fruit. Volg verder het recept. Variatie supertoet: Serveer dit toetje met een dot slagroom of vanillevla.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen