Sluiten

Machtig appel-walnotentaartje

  1. Machtig appel-walnotentaartje

200 g tarwebloem of lemairemeel

100 g boter, koud, in stukjes gesneden

100 g basterdsuiker

snufje zout

1 tl kaneel

een handvol gedopte walnoten

2 goudrenetten

1 el citroensap

 evt suiker om mee te bestrooien

Kneed van bloem, zout, boter, kaneel en suiker een samenhangend deeg. Laat het deeg in een afgedekte kom ongeveer een half uur in de koelkast staan. Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een boterkoekvorm in en bekleed deze met het deeg. Verdeel de noten gelijkmatig over het deeg. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in schijfjes. Leg de schijfjes dakpansgewijs op het deeg met noten. Besprenkel de appelschijfjes met citroensap en bestrooi het geheel naar wens met suiker. Bak het appeltaartje in ruim een half uur goudkleurig. Serveer in smalle punten.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen