Sluiten

Turkse bonensalade

300 g gekookte witte bonen (niet te gaar of te zacht)

1 citroen of 4 el azijn

1 teentje knoflook, geperst

5 el olijfolie

zout

1 kleine ui of sjalotje, fijn gesneden

3 el fijngehakte tuinkruiden, zoals peterselie, munt, dille

2 eieren, hard gekookt

evt 1 kleine paprika of een aantal cherrytomaatjes 

Pers de citroen uit en meng het sap met olijfolie, knoflook en zout. Meng de gesneden ui door de dressing en schep de dressing door de (liefst nog lauwwarme) bonen. Meng de verse tuinkruiden door de bonensalade. Laat de bonensalade minimaal een uur staan alvorens deze op te dienen. Decoreer de salade met plakjes hard gekookt ei. Lekker met een soepje vooraf en een kleine salade van bijvoorbeeld pastinaak met alfalfa of tuinkers.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen