Sluiten

Oranjemuffins met rozijnen

  1. Oranjemuffins met rozijnen

Voor 10 tot 16 stuks:

125 g gekookte en fijn geprakte pompoen 

evt 2 el bak gemberstukjes

1 volle beker tarwebloem

1 tl bakpoeder

2 el bruine basterdsuiker

een snufje zout

1 tl kaneel

1/2 tl gemberpoeder

1 ei

een scheutje slagroom 50 ml

50 g boter 

75 g rozijnen

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng slagroom, ei, zachte boter, evt bak gemberstukjes en pompoenpuree goed door elkaar. Meng in een andere kom de bloem met bakpoeder, basterdsuiker, zout, kaneel, en gemberpoeder. Voeg beide mengsels bij elkaar en roer het met een mixer of garde tot een glad deeg. Roer er de gewassen rozijnen door. Neem vetvrij-papieren muffin vormpjes, vul deze met het deeg en zet ze in de kuiltjes van een muffin bakplaat (of op een bakblik of ovenschaal met rand). Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 20 min goudbruin. Laat de muffins iets afkoelen en serveer ze liefst nog dezelfde dag (dan zijn ze het allerlekkerst) bij koffie, thee of limonade.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen