Sluiten

Wortel met amandel en abrikoosjes

400 g wortel, in kleine stukjes gesneden

scheutje olie

50 g gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden

50 g rozijnen, gewassen

50 g gepelde amandelen, grof gehakt of geschaafd

peper en zout

1/2 tl gemberpoeder

1 el citroensap of 1 el (balsamico) azijn

1 tl sinaasappelschilrasp of citroenschilrasp

rijst voor 2 personen

Breng de rijst met zout in water aan de kook. Verwarm ondertussen olie en roerbak de stukjes wortel een paar minuten. Rooster de amandelstukjes even in een droge koekenpan. Voeg de amandelstukjes met rozijnen, abrikozen, gemberpoeder, (balsamico)azijn, citroensap en citrusschilrasp toe aan de wortelstukjes en schep het door de rijst. Laat het geheel op een laag pitje langzaam koken tot het gaar is en het vocht is opgenomen. Serveer met een kleine frisse salade.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen