Sluiten

Groene slasoep

  1. Groene slasoep

1/2 krop sla of andijvie

1 ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, geperst

een scheutje olie

1 flinke aardappel, in kleine stukken

1 tl korianderpoeder

1 tl kerriepoeder

1 bouillonblokje

een scheutje slagroom of zure room


Fruit ui en knoflook met kerrie in olie. Voeg water, aardappelstukjes, bouillon en koriander toe en breng het geheel aan de kook. Laat koken tot de aardappelstukjes gaar zijn, voeg de fijngesneden bladgroente toe en laat de soep een paar minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer, voeg room toe en serveer de soep met vers afgebakken brood met boter of boerenkaas.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen