Sluiten

Stamppot komatsuna

  1. Stamppot komatsuna

700 g aardappelen

1 of 2 bossen komatsuna

1 ui, gesnipperd

klontje boter

scheutje melk

snufje kruidenzout

peper

1 tl mosterd

kaasblokjes of uitgebakken spekjes


Was de groente en laat ze uitlekken. Snijd de komatsuna in heel smalle reepjes of stukjes. Kook ondertussen de aardappelen met een snufje zout gaar en stamp ze fijn met een scheutje melk, mosterd, kruidenzout en peper. Fruit de uisnippers in boter, roer ze door de aardappelpuree en schep beetje bij beetje de gesneden komatsuna er door. Laat even goed doorwarmen. Roer er de blokjes kaas of de uitgebakken spekjes door en serveer. Extra lekker en feestelijk met plakjes ei, stukjes augurk en fijn geknipte bieslook versierd.

Variatie met (vegetarisch) gehakt:

In plaats van kaas of spek kunt u deze stamppot ook heerlijk pittig van smaak maken met rul gebakken, gekruid (vegetarisch) gehakt.

Dit recept is ook heerlijk met paksoi in plaats van met komatsuna.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen