Sluiten

Griesmeeltaartjes met zomerfruit

  1. Griesmeeltaartjes met zomerfruit

50 g (fijn) griesmeel

25 g boter of margarine

20 g basterdsuiker

1/2 tl bakpoeder

1/2 zakje vanillesuiker

snufje zout

evt 1/2 tl geraspte sinaasappelschil

1/2 kopje yoghurt

1 ei

evt 8 blanke amandelen, grof gehakt

4 pruimen of 2 abrikozen, in kleine stukjes

evt.een paar theelepels suiker

Siroop:

2 el keukenstroop of ahornsiroop

1 el citroensap (of sinaasappelsap)


Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de zachte boter met de suiker schuimig. Voeg sinaasappelschilrasp en vanillesuiker toe en klop er de eieren door. Roer er de yoghurt door. Meng griesmeel met bakpoeder en zout en schep het beetje bij beetje door het mengsel in de beslagkom. Voeg er de grof gehakte amandelen aan toe. Neem 2 (of 4) vuurvaste dessertschaaltjes of een iets grotere ovenschaal. Vet de ovenschaal(tjes) in en leg de stukjes fruit op de bodem. Strooi er naar wens een beetje suiker over. Schep het beslag op het fruit. Bak de griesmeeltaart(jes) ongeveer 20 min in het midden van de voorverwarmde oven. Meng ondertussen de ingrediënten voor de siroop en schenk dit er over, als de taartjes uit de oven komen. Serveer de taartjes als ze afgekoeld zijn als toetje of als taartje bij de koffie of thee.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen